Kategorier
arbete Föräldraskap

Projektleda på motorleden

Jag är helt klart Spotifyberoende. Och jag är helt klart beroende av min bil. Jag har en bit i bil till jobbet, körtiden bedrivs med mycket musiklyssnande. Och mycket reflekterande.

Jag hör ofta folk i min närhet kommentera hur långt jag har till jobbet, hur jobbigt det måste vara att köra. Ja: när det är snömodd och jag har en tid att passa. Nej: när det är torra vägar och U2 i högtalarna. Eller blues. Eller Uffe.

Det jag har märkt är att jag löser så himla många problem i bilen. Det är då jag hinner tänka, lyssna på nya låtlistor, strukturera upp veckans projekt, utvärdera veckans projekt, dricka kaffe, fundera på om ungarnas vinterkängor passar även i år, pussla ihop recept till lördagsmiddagen, tänka ut vad yngsta dotterns klasskamrat ska få i födelsedagspresent, planera svärföräldrarnas guldbröllop, kalkylera på antalet tapetrullar till övervåningens renovering, ha dåligt samvete för morgonens mamma-barnkontrovers, räkna på hur mycket fikabröd det går åt till kvällens föräldramöte, lägga en andrastämma på Jill Johnsons nya låt (hur nu någon kan missat att inse den), muttra över idioten som inte kan avgöra avstånd till framförvarande fordon, komma ihåg att ändra dotterns utvecklingssamtal pga av nästa personalmöte, ta emot makens sms om önskad veckoinköpslista, avboka klipptid, begrunda julklappsinköp, påminna mig själv om att barnen har friluftsdag imorgon, inse att friluftsdagen visst var idag och att jag glömt bort medhavd matsäck, göra ett överslag på om semestern går ihop med alla inblandade på jobbet samt hemma, sjunga en jättehög duett ihop med Christina Aguilera, fundera på om mötande trafik ser hur extremt olik jag är Christina Aguilera, stå i 35 minuters telefonkö till vårdcentralen för att få veta att dotterns sexveckorshosta är helt normal. Intala mig själv att min egen tolvveckorshosta börjar låta lite sexig.

Helt enkelt projektleda NASA. På under en timma.

Tack till alla mammor som gör det. Inte alltid men ofta är det ni.

Se till att spela bra musik under tiden.

 

Jag skriver nya texter då och då. Vill du få ett mail när det sker? Kolla skräpposten första gången, kan hamna där, tyvärr.